BANTUAN ANDA DIPERLUKAN....

Salam... dan selamat petang semua... Korang sihat ker? Alhamdulillah bagi yang yer.. Bagi yang tidak sihat jaga la kesihatan anda baik-baik.. Hargai kesihatan yang Allah s.w.t kurniakan..

Entry kali ni den nak berkongsi kisah seorang ibu tunggal kepada 3 orang cahaya mata. Kisah ni pun den terjumpa setelah blogwalking ke blog LYAfrina. Ibu tunggal yang den maksudkan adalah Puan Haryani Mat Hussien. Artikel kat bawah den copy paste dari blog LYafrina atas persetujuan beliau.

 gambar diambil dari blog alumni SMZ(1)


"Pn. Haryani Mat Hussien merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak telah mengidapi penyakit saraf (Guillan barre syndrome A.I.D.P Axonal Variant) iaitu lumpuh separuh badan, enemia dan chronic gastritis (usus terlalu nipis) .
Beliau telah lumpuh separuh badan dan kemungkinan besar akan hilang deria penglihatan.
Kini Haryani disara oleh ibunya seorang guru yang terpaksa mengambil cuti selama 3 bulan untuk menjaganya. Sepatutnya puan Haryani akan menjalani pembedahan di HUSM pada 18hb Mac 2010 baru2 ni. Namun hasil perbicaraan saya dengan Haryani pagi tadi melalui YM..
Pembedahan itu akan di dianjakkan..
Program Bantuan Ikhlas Pembedahan Puan Haryani telah dilancarkan di Facebook.
Tetapi feedbacknya amat tidak memuaskan. Sehinggakan jumlah wang yang terkumpul untuk pembedahan esok (RM8++) masih tidak mencukupi."

p/s: sedikit pembetulan... sebenarnya ibu Haryani juga dalam keadaan uzur akibat penyakit kencing manis & bukan bcuti kerana nak menjaganya.. Semua kerja-kerja rumah haryani lakukan sendiri seperti memasak... Cuba anda bayangkan??? Macamana mungkin insan ini melakukannya??? Haryani hidup sebatang kara, tanpa seorang suami disisinya. Harap sama2 kita membantunya.. memberi kembali sinar dalam hidupnya!!

-artikel dari blog LYafrina-

Jadi bagi anda yang berkemampuan diluar sana,apa salahnya kita hulurkan tangan,ringankan lah sedikit beban yang ditanggung oleh Puan Haryani ini.. Bantuan ikhlas dari anda memang sangat dperlukan.

Diharap sesiapa yang berkemampuan tampil membantu :-
Nama: Haryani Mat Hussin.
No Account RHB Islamic Bank: 1-62139-0006744-7
Maybank: 164034266923
No. Telefon: 014 725 7787