ALAHAI.... HATI IBU MANA YANG TAK CAIR....

Alya tengah tidur sekrang ni.. Memang time dia pun..

Cuba cakap hati ibu mana yang tak cair bila tatap muka anak tengah tidur??? Cair oooo... Rasa bersalah pun ada bila teringat duk marah2 dia sebelum tido tu.. Biasa la, marah sikit2 bila anak nakal.. 


Yang ini pulak gambar bila tah... 

Ini pulak gambar tidur Alya masa dia tengah demam sebelum ni.. Sayu jer bila tengok anak tidur dalam kesakitan macam ni...




:::Sajer buat entry ni,dah lama sangat tak updated tentang Alya::::




SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ



AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA!!!!


Mak oiii... Marah benar bunyi tajuk tu... Sebenarnya nak join segmen terbaru Ben Ashaari.. Segmen 24 jam sempena Hari Tanpa Tembakau Sedunia pada setiap 31hb Mei.. Nak join sila klik ayat kat bawah ni yer..

AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !



SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ


GAMBAR PERNIKAHAN SALIH YAAKOB DAN ISTERI KE 4







Tahniah.. dengan dua kali lafaz, Salih Yaacob dan Samihah Sheikh Ali telah sah menjadi pasangan suami isteri. Majlis pernikahan tersebut dijalankan di Masjid Jamek Kampung Melayu Kulaijaya. Semoga berbahagia sampai ke akhir hayat bukan setakat dengan isteri yang baru ni,termasuk bersama ke semua isteri-isterinya..

Nak tengok banyak lagi gambar pernikahan ni??? Klik Sinar.Fm



SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ


SALMA JUARA MENTOR 5


Tahniah Salma dan Erra.. Memang dah tau Salma akan menang jugak.. Kalau tidak ramai yang akan mengamuk tak puas hati.. :) Markah juri awam tu rasa macam sengaja jer nak bagi point sikit, taktik nak majukan bisnes, nak suruh penyokong Salma undi banyak-banyak.. 


Suka tengok Salma menyanyi, meremang bulu tengkok.. Lebih-lebih lagi dengan Jac dan masa nyanyi lagu baru tu. Rasa terpukau pulak.. Bila turn Salma nyanyi kena tengok.. Yang lain tak tengok pun tak per.. :)


:::::setiap minggu jarang tengok Mentor.. Bila final just tengok part Salma jer.. So,den ni bukan lah peminat fanatik Mentor dan juga Salma, cuma Salma memang patut menang sebab suara dia best::::



SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ

KANAK-KANAK DIBAHAM ANJING

kesan kecederaan dibaham anjing

RANAU: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun yang girang menyambut hari lahirnya kelmarin, maut selepas hampir 16 jam dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ranau di sini, kerana dibaham anjing milik bapa saudaranya. 
Cukup menyayat hati apabila mangsa, Mohd Raqib Mohd Rasli yang sebelum itu dilihat mesra bermain dengan anjing terbabit ditemui kaku di dalam longkang dalam keadaan tubuh dipenuhi darah, selain kesan gigitan haiwan itu dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi di Kampung Matan di sini. 

Cerita selanjutnya disini ...

Al-Fatihah dan takziah untuk keluarga mangsa....

::::tertanya-tanya juga,kenapa bapa saudaranya bela anjing::



SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ


NYANYI..MENARI...UNTUK RM10K



Erkkk... jangan salah sangka dengan tajuk entry di atas yer... Ini cuma iklan selingan sahaja.. Hehehehe...Satu-satunya iklan kat churpchurp buat masa sekarang.

 Bukan setakat menyanyi atau menari.. Anda boleh buat apa sahaja untuk menunjukkan bahawa anda adalah Perodua's biggest fan...



Sing! Dance! Act! Be creative and do whatever it takes to show us you are Perodua's biggest fan!

All you have to do is to submit a video on Perodua's official FB with the words "Perodua Lagi Best". 

Rewards?? We have plenty! Be the lucky ones to walk away with RM10,000 or some yummy iPad 2!!

So are you Perodua's BIGGEST fan? :D

Tell your family and friends today!

Untuk maklumat lanjut atau anda teringin nak join klik la link bawah ni

http://bit.ly/m4GJDZ





SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ


GAMBAR HANTU TOCANG



Ada pulak yang google gambar hantu petang2 Rabu ni.. Kalau malam Jumaat takper la jugak.. Hehehehe... Ada ke hantu tocang?.. Den tak pernah la lagi dengar nama hantu tocang ni.. Macamana yer rupa hantu tu. :)


Btw,sapa yang google 'gambar hantu tocang' tu, dan termasuk ke blog ni mesti terjumpa gambar kat bawah ni kan.. 




Ni gambar bukan hantu yer, tu anak orang.. Sebab tak pernah lagi la tulis entry pasal hantu tocang ni.. Kalau pasal tambut bertocang ada la.. kat entry bawah ni... Entry lama..

http://fztogether.blogspot.com/2010/03/macam-anak-jepun-bukan-hantu-jepun.html




SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ


SLOT AKASIA : NORA ELENA



Drama Nora Elena dah bersiaran sejak 9 Mei 2011 lalu..Cerita ni dah nak masuk pertengahan cerita baru nak review.. Hehehe... Tapi serius best cerita ni..Tak rugi download setiap malam nak tengok.. Lebih-lebih lagi episod kelmarin Nora Elena dengan Seth Tan dah bernikah. Kira boleh la layan macamana layan cerita Adamaya dulu...

Cuma yang tak best, waktu siarannya jer... Sebab tu la,den tak tengok secara langsung kat tv. Just tengok kat tonton.com.my jer..


Jom layan OST-OST drama Nora Elena kat bawah ni..




Sekarang ni terperasan yang Aaron Aziz banyak berlakon dalam cerita-cerita yang diadaptasi dari novel terkenal antaranya  cerita drama Nora Elena ni la... Satu lagi filem berlakon dengan Maya Karin tajuk Ombak Rindu dan satu lagi teater berlakon dengan Erra Fazira.. Badai Semalam kot tajuknya... .
  
 



KLIK BAWAH NI..TQ

MACAMANA NAK HILANGKAN NI...



Ni kesan marker pen kat screen pc. Hasil seni Alya.. Mana dia jumpa marker pen tu pun tak tau la. Bukan marker untuk white board. Ini permanent punya marker.. 

Susah nak hilangkan sebab kat screen PC, tak boleh nak tonyoh kuat2. Kalau kat baju senang la nak sental.. Kuat mana pun tak per..

Macamana nak hilangkan kesan ni... Tak best la tengok screen berbelang mcm ni..Pening..



::: sekarang online guna laptop En.Fauzi::::::



SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ

RINDU KAMI TAK??

Selamat hari Isnin.. Wahhhh...lamanya tak online.. Rekod paling lama takder entry baru.. Sebelum ni 2 3 hari ja.. Kali ni 2 minggu lebih... 

Alasan den???? Alasan penyakit M dah tak boleh pakai sebab dah selalu sangat guna alasan tu.. Hehehe... Kali ni nak guna alasan busy la plak.. Ibu Alya sekarang ni busy mengalahkan PM..

 Busy cari rezeki... Busy ulang alik ke Sungai Petani sbb nak tgk proses ubahsuai rumah. Busy itu..Busy ini.. Segala-galanya busy la... Bila dah tak busy.. Penat la plak.. Tu sebab malas nak online..

Lepas ni akan rajin2 kan diri untuk meng'online'... Tapi tak janji... :)



Gambar selingan... 




SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ




TRAILER DAN OST NUR KASIH THE MOVIE





Sana sini orang duk bercerita pasal Nur Kasih The Movie.. Den sendiri pun rasa macam teruja nak tengok cerita ni. Tambah-tambah lagi bila tengok iklan kat tv.. Dalam hati duk kata mesti filem ni lagi best dari drama kat tv. 

Drama kat tv dulu, dekat2 last episod baru layan  tengok tv.. Episod sebelum2 tu tengok kt tv3 online. Nangis jugak la bila tengok sorang2. Dan rasanya Nur Kasih The Movie macam nak gi panggung wayang jer tengok.. Ajak En.Fauzi sekali sebab dia pun layan juga cerita jiwang2.. Cuma risau nanti meleleh ayaq hidung ja duk tahan nangis.. Hahahaha.... Satgi termalu plak dalam panggung tuh..

Sipnosis Nur Kasih The Movie, tak dapat cari yang betul2 la.. Dah puas godek.. Yang pasti movie ni kesinambungan kepada drama Nur Kasih. Takder sipnosis...apa kata layan trailer dan OST kat bawah ni jer.. Mesti boleh agak macamana jalan ceritanya.. Mesti sapa2 yg jiwa sensitif tu merah mata sebab nangis.. Jadi bila nak tengok kat panggung sediakan tisu secukup-cukupnya.. :P














Adoiii...sedih betul la lagu yang Mila nyanyi ni..
Bagi peminat filem Nur Kasih yang ada facebook boleh la like fanpage Nur Kasih The Movie ni


Credit video : Youtube
Credit gambar : Fanpage NKTM


 
SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

Gegar 1000 blog bulan May 2011 anjuran Ben Ashaari dah bermula. Nak join cepat2 buat entry. Tarikh tutup 9 mei 2011 tepat pukul 10 pagi tau.. Bulan lepas dah join, banyak dapat kawan baru.. Kali ni siap ada hadiah lagi..
Syarat nak join senang jer :
  1. Letak banner yang aku sediakan tu ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011 dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tu jer .. Tinggalkan link di ruangan entri ini ..TOLONG POST SEKALI JE URL TU YER !
 Klik link kat bawah kalau nak join



 
 
 




SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ



SUKA TAPI


Suka sangat dengan template baru ni. Simple..Putih, bersih..nyaman jer tengok kan..Sapa setuju sila angkat tangan.. Tapi ada satu jer yg tak kena.. Yang mencacatkan sedikit permandangan.. 

Ada kotak hitam kat sebelah header, bawah iklan.. Nampak tak??? Macamana yer nak buang?? Asal kotak hitam tu adalah kotak untuk 'search' tapi den edit buang dah.. Yang tak leh buang benda hitam tu arrr... Dah puas belek coding2 kat template sampai pening dan berpinau mata tapi tak jumpa la.. 

Ada sapa2 tau macamana nak buang kotak hitam tu.. Seriussss..tak suka.. tapi nak pakai template ni jgk sebab dah mesra SEO..



::::ehhh...perasan tak iklan kat atas tu?? saja nak berubah angin:::::



 
  
 
SILA LA KLIK BAWAH NI..TQ
 
 
 
 

Aien 1st Give Away Contest


 
Buat hensem boy Ammar Iman
Selamat Menyambut Ulang Tahun yang ke-2..
Semoga menjadi anak yang soleh dan baik kepada ibu bapa. 
Dan terus membesar dengan sihat hendaknya.
Amin....


Link giveaway untuk sesiapa yang berminat nak join
http://aienyz.blogspot.com/2011/04/aien-1st-give-away-contest.html



 

Mokcik-Ann'nyer Birthday Give Away


Lama betul blog ni tak join mana2 giveaway atau contest kan.. Ada juga join, tapi bukan melalui blog ni.. Blog special untuk join contest giveaway.. Tp blog tu pun dah senyap sunyi..  Sebab syarat2 contest lani suka tag mengetag.. 
Lani terasa macam nak aktif balik la join mana2 giveaway. Dan buat permulaan nak join giveaway  "Mokcik-Ann'nyer Birthday Give Away". Sesapa nak join klik link kat bawah ni yer.. Dan ikut la syarat-syarat telah ditetapkan oleh penganjur. Tarikh tutup 31 Mei 2011.
http://macam-macam-ann.blogspot.com/2011/05/my-birthday-give-away.html 

 Untuk giveaway ni nak tag Puan Sally.. Sally, kalau rajin join la yer




sila la klik sini

CEK CHURPCHURP DAN NUFFNANG DAH SAMPAI


Baru ambil cek ni kat peti surat. Sekali mai 2 keping.. Satu cek churpchurp yang den cashout bulan lepas. Satu lagu cek nuffnang yg dah berkurun den cashout, baru hari ni diterima. Disebabkan cek yg lambat sampai ni la,den merajuk hari tu. Dah ada perancangan nak buat apa cek ni.. Nak beli hadiah untuk contest2 yg mana den salah sorang yang jadi penaja..


Live from my BB

TERINGIN NAIK


Gambar curik2 je ni... Tapi Alya perasan juga ibu ambil gambar dia. Walker ni sebenarnya dah angkut pi rumah kat Sungai Petani. Malas nak letak kat Penang. Semak je tengok. Lagipun dah jarang guna.. Bila g tengok rumah hari tu,sekali Alya ternampak dan teringin nak naik. Tawaf la dia satu rumah dengan walker ni..